ONU: Adăposturile din Grecia au devenit centre de detenție pentru refugiați

110
1
ONU: Adăposturile din Grecia au devenit centre de detenție pentru refugiați - refugiati-1458657121.jpg

Articole recomandate

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) consideră că locațiile, denumite hotspoturi, unde sunt primiți migranții în Grecia au devenit "centre de detenție", în urma acordului dintre UE și Turcia, informează AFP, citată de Agerpres.



Din acest motiv, UNHCR a decis să-și suspende unele activități.

'UNHCR a sprijinit până în prezent autoritățile în 'hotspoturi' pe insulele grecești, unde refugiații și migranții sunt primiți, asistați și înregistrați', a explicat agenția ONU într-un comunicat.

Însă 'în virtutea noilor dispoziții, aceste situri - cum ar fi cel din insula Lesbos - au devenit acum centre de detenție. În consecință și conform politicii noastre care se opune reținerii obligatorii, am suspendat unele dintre activitățile noastre în toate centrele de detenție', subliniază comunicatul UNHCR.

Înaltul Comisariat a decis în special să suspende transportul migranților către aceste centre, însă își va menține activitățile de informare și de 'supraveghere' pentru a se asigura că drepturile refugiaților sunt respectate.

Personalul agenției va continua de asemenea să fie prezent pe litoralul și în porturile grecești pentru a veni în ajutorul migranților și pentru a-i transporta, dacă este nevoie, la spitale.

UNHCR s-a arătat îngrijorat că acordul dintre UE și Turcia va fi pus în aplicare înainte ca măsurile de siguranță necesare să fie în vigoare în Grecia.

Potrivit Națiunilor Unite, Grecia nu are în prezent capacitatea suficientă pe insule 'pentru a permite evaluarea corectă a cererilor de azil, nici condiții adecvate pentru a-i găzdui pe refugiați în mod decent' în așteptarea examinării cazurilor lor.



Comentează știrea

ismailviabrussel
23 martie 2016
azi sunt belgian !

Refuciati totii trimisi acasa asta e o bomba pentru tarile islamice .sa nu uitam azi refuciati sau emigranti maine teroristi .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9103 secunde