Anders Behring Breivik va compărea public pe 19 septembrie

473
Anders Behring Breivik  va compărea public pe 19 septembrie - bevrik-1315931426.jpg

Articole recomandate

Extremistul Anders Behring Breivik, autorul a două atacuri sângeroase, pe 22 iulie, în Norvegia, va compărea pentru prima dată "public" la viitoarea sa audiere la tribunalul din Oslo, pe 19 septembrie, a decis judecătorul.

Respingând o cerere a poliției ca audierea să aibă loc cu ușile închise, judecătorul a decis că presa, rudele victimelor, supraviețuitorii și alte persoane care au suferit un prejudiciu ar putea asista la audierea care va analiza prelungirea arestului preventiv al lui Behring Breivik și va stabili condițiile în care se va menține acesta.

Ședința va fi totuși încadrată de reguli foarte stricte: va rămâne închisă pentru alți membri ai publicului, fotografiile presupusului ucigaș nu vor fi autorizate, iar jurnaliștii prezenți în sală nu vor putea relata despre declarațiile făcute cu această ocazie.

Poliția a cerut ca audierea să aibă loc cu ușile închise, la fel ca precedentele, afirmând că se teme că Behring Breivik va încerca să comunice cu eventualii complici. Poliția va contesta decizia tribunalului, potrivit unui oficial, Christian Hatlo, citat de cotidianul Verdens Gang (VG) pe site-ul său de Internet.

Apărarea a cerut încă de la început ca dezbaterile să fie publice.

"Curtea nu vede de ce prezența publicului ar putea complica elucidarea cazului", scrie judecătoarea Anne Margrethe în decizia sa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Actual : Grecia, exclusă din UE
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dublu atentat în Pakistan
Pagina a fost generata in 0.2729 secunde