Angajaţii români care vor primi mai mulţi bani şi beneficii, de la 1 mai

560
Angajaţii români care vor primi mai mulţi bani şi beneficii, de la 1 mai - bani-1650291264.jpg

Articole de la același autor

Românii care nu lucrează la sediul în care este instituţia angajatoare vor avea parte de unele beneficii, începând cu data de 1 mai, când intră în vigoare Legea 72/2022.


Aceasta prevede un regim fiscal unitar al tuturor formelor sub care angajatorii acordă sume suplimentare pentru perioadele în care angajaţii lucrează în altă localitate, atât în ţară, cât şi în străinătate, potrivit adevarul.ro.

Totodată, legea mai prevede şi amnistia pentru obligaţiile fiscale rezultate din reîncadrarea diurnelor în venituri salariale.

"Legea 72/2022 este, în mare parte, rezultatul efortului profesioniştilor din domeniul fiscal care au analizat cu atenţie diferenţele de tratament fiscal dintre sumele acordate salariaţilor mobili care se deplasează în interesul companiei şi sumele acordate salariaţilor delegaţi. 


Ce angajaţi se vor bucura de noile beneficii, de la 1 mai

În cazul angajaţilor mobili, este obligatorie introducerea clauzei de mobilitate în contractul individual de muncă.

Categoria de salariaţi menţionată beneficiază, potrivit legii, de o serie de beneficii suplimentare acordate de angajator, precum prestaţii suplimentare în bani sau bunuri în natură, considerate venituri de natură salarială, ce intră în baza de calcul a tutoror taxelor salariale.

Potrivit Antena3.ro în această categorie a celor care nu au un loc fix de muncă sunt incluşi, spre exemplu, angajaţii din sectorul transporturilor, construcţiilor sau achiziţiilor.

În 2020, circa 10,8 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani lucrau în domeniul transporturilor la nivel european, existând în medie 29 de astfel de lucrători la mia de locuitori, arată cifrele Eurostat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6242 secunde