Angela Merkel consideră ''învechite'' regulile actuale ale UE privind azilul

100
Angela Merkel consideră ''învechite'' regulile actuale ale UE privind azilul - angelamerkel-1444236737.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat miercuri în fața Parlamentului European că regulile europene actuale privind tratamentul în cazul solicitanților de azil sunt ''învechite'' și că trebuie înlocuite cu ''o nouă procedură'', relatează Agerpres.ro.



''Să fim sinceri, procesul de la Dublin (în virtutea căruia refugiații trebuie să ceară azil în prima țară europeană în care ei sosesc), în forma sa actuală, este învechit'', a declarat Merkel, care s-a exprimat în fața eurodeputaților reuniți la Strasbourg, alături de președintele francez, Francois Hollande.

Regulile actuale, care fac de fapt ca responsabilitatea de a primi cei mai mulți refugiați să le revină Italiei și Greciei, ''pornesc de la o intenție bună, fără nici o îndoială, dar provocările ce apar la frontierele noastre sunt acum de nestăpânit'', a estimat Merkel.

''Pledez în favoarea unei noi proceduri'', pentru a-i repartiza în mod echitabil pe solicitanții de azil între țările europene, a adăugat Angela Merkel, a cărei țară se așteaptă să primească între 800.000 și un milion de imigranți în 2015, potrivit unor estimări oficiale.

Precizând că ''nimeni nu-și părăsește țara cu inima ușoară, chiar și cei care pleacă din motive economice'', cancelarul german a subliniat: ''Acestor persoane trebuie totuși să putem să le spunem că nu pot rămâne la noi''. Pentru aceasta, ''trebuie să le propunem o perspectivă miilor de refugiați. Nu trebuie să fim tentați să acționăm la scara statelor-națiune. Dimpotrivă, acum avem nevoie de mai multă Europă'', a insistat Merkel.

Cancelarul german consideră că ''nu va fi în avantajul nimănui'' dacă statele europene încearcă ''să se separe complet''. ''Separarea și izolarea reprezintă o iluzie în epoca Internetului'', a declarat Merkel, estimând că o astfel de abordare ar însemna o respingere a valorilor și a identității continentului.

Oamenii care vin în Europa din cauza dificultăților trebuie considerați ''ființe umane și nu o masă oarecare de anonimi'', indiferent dacă ei au o perspectivă de a rămâne sau nu, a afirmat Merkel.

Cancelarul german a subliniat necesitatea de a acorda asistență acelor țări care duc greul crizei din Siria. ''Turcia are un rol cheie'', a declarat Merkel, salutând eforturile extraordinare ale Ankarei de a ajuta două milioane de refugiați sirieni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3347 secunde