Angela Merkel contează pe o bună cooperare cu François Hollande

223
Angela Merkel contează pe o bună cooperare cu François Hollande - angela-1337699136.jpg
Cancelarul german Angela Merkel a evocat, ieri, buna cooperare între Berlin și Paris și a precizat că se bazează pe aceasta pentru a ajunge la soluții rezonabile în cursul discuțiilor europene de săptămâna aceasta, de la Bruxelles, privind criza din zona euro.

"Aș spune că există continuitate în buna cooperare dintre Franța și Germania", a declarat cancelarul, cu ocazia summitului NATO de la Chicago, răspunzând unei întrebări privind relațiile franco-germane după sosirea la putere a noului președinte socialist francez, François Hollande.

"Acest lucru nu exclude eventuale poziții divergente în contextul discuțiilor europene de săptămâna aceasta", a adăugat ea. "Dar contez pe voința de a ajunge la soluții rezonabile. Eu lucrez în acest sens și am avut sentimentul că la fel face și președintele francez", a continuat Merkel.

Cancelarul făcea referire la Consiliul European informal de la 23 mai, în cursul căruia se va discuta în special despre euroobli-gațiuni. Parisul și Berlinul sunt în dezacord pe această temă.

Exprimându-se separat, premierul britanic David Cameron a apreciat că europenii "nu au făcut destule pentru a opri definitiv criza". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2046 secunde