Angela Merkel se distanțează de Emmanuel Macron în privința Europei

144
Angela Merkel se distanțează de Emmanuel Macron în privința Europei - macron-1552337324.jpg

Articole recomandate

La doar o lună și jumătate după ce au sărbătorit cu fast cooperarea cu un nou tratat franco-german, Angela Merkel și Emmanuel Macron au început să își afișeze divergențele privind viitorul Europei, în apropierea alegerilor europene din mai, scrie AFP.


Cancelarul german a susținut public luni afirmațiile partidului său conservator legate de Europa, care se demarcau de cele ale președintelui francez, pledând în special pentru un loc european unic în Consiliul de Securitate al ONU.


"Cred că e vorba de un concept foarte bun pentru viitor", a spus cancelarul, la Berlin, legat de proiectul UE publicat în acest week-end de cea care a înlocuit-o la conducerea Partidului Democrat-Creștin (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer - supranumită AKK.


Printre aceste propuneri, care se doreau un răspuns la ideile despre Europa prezentate de Emmanuel Macron, figurează crearea unui fotoliu european unic la Consiliul de Securitate al ONU.


Iar Merkel a subliniat că acest fotoliu ar avea ca menire să "reunească vocile în Consiliu", deși acest lucru presupune pierderea locului pe care Franța îl deține de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial.


O perspectivă dificil de acceptat pentru Paris.


"Faptul că Franța este sceptică asupra acestui subiect este cunoscut", s-a mărginit să comenteze cancelarul, întrebat despre acest subiect într-o conferință de presă cu omologul său leton.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0033 secunde