Concurs Anul școlar s-a deschis la mall

1343

Articole de la același autor

Cu un precedent nu prea fericit, când organizarea deschiderii anului școlar la Palatul Copiilor nu făcea decât să adune mai multe cadre didactice decât elevi, conform afirmației Marinelei Mrejeru, inspector activități educative, de data aceasta s-a hotărât o inedită lansare, la confluență cu reclama total nemascată.

Pus la punct și anunțat oficial încă de la 1 septembrie, comunicatul deschiderii festive organizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stârnit interesul a 25 de școli generale și licee.
Ieri, având ca punct de plecare intersecția de la Capitol, iar ca destinație intersecția Bulevard, convoiul grupului de elevi a provocat rumoare printre trecători, care se întrebau ce-i mână-n marșul supravegheat de poliție. Era, de fapt, un alt fel de deschidere a anului școlar, în care au intrat 97.153 de elevi și 19.900 preșcolari constănțeni.
Convoiul celor 570 de școlari și 27 de cadre didactice s-a oprit într-unul din mall-urile constănțene, unde, după intonarea imnului de către fanfara Palatului Copiilor, au asistat la discursuri și îndemnuri mobilizatoare ale oficialităților locale.
Demn de reținut ni s-a părut doar faptul că prefectul Dănuț Culețu va premia, în cadrul unei festivități ce va avea loc pe 24 septembrie la Instituția Prefectului, toți olimpicii care au reprezentat cu cinste școala constănțeană, cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 euro.

Tot două semestre și tot patru vacanțe
Doar pentru cei mici, respectiv învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar, semestrul I se întrerupe o săptămână pe 27 octombrie. Pentru toți ceilalți, prima vacanță va fi de pe 20 decembrie până pe 4 ianuarie 2009, urmată de o vacanță inter-semestrială în intervalul 31 ianuarie - 8 februarie 2009. În semestrul II, înaintea vacanței mari va mai fi o vacanță între 11 și 20 aprilie.
Tezele de pe semestrul I al anului școlar 2008-2009 vor fi susținute până pe 19 decembrie, iar cele din semestrul II, până pe 15 mai 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4942 secunde