Bronz pentru un constănțean la Olimpiada Internațională de Fizică

664

Articole de la același autor

În timp ce alți tineri sunt de o vreme bună în vacanță, mirciștii continuă pregătirea pentru competițiile de performanță, iar rezultatele nu se lasă așteptate.
Elevul Gabriel Petrică, cel mai tânăr participant din România la a 39-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică - seniori, este clasa a XI-a la CNMC și a obținut Medalie de Bronz sub îndrumarea profesoarei lui, Sanda Oprea.
Evenimentul a avut loc în Hanoi (Vietnam) în perioada 20-29 iulie 2008 și a reunit aproximativ 350 de elevi din întreaga lume, practic cei mai buni tineri fizicieni la ora actuală.
Profesorul îndrumător Sanda Oprea a declarat: "Gabriel Petrică este un elev care a obținut performanțe remarcabile încă din clasa a VII-a, când a primit medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori. În clasa a X-a, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară, el participând, evident, la disciplina fizică. Anul acesta i-a fost acordat premiul I absolut la olimpiada națională de fizică, apoi s-a calificat în lotul restrâns pentru faza internațională și iată că, acum, se poate mândri cu obținerea medaliei de bronz la această importantă olimpiadă. Merită felicitat din inimă și încurajat pentru ca anul următor să aducă în Constanța medalia de aur".
Și elevul Mihai Radu Popescu, din clasa a VII-a a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" se alătură cu o performanță remarcabilă. El a participat, în perioada 27-31 iulie, la etapa națională a Olimpiadei de Științe pentru Juniori (Fizică, Chimie, Biologie), desfășurată la Mediaș, la care a concurat alături de elevi din clasele a VIII-a și a IX-a, reușind să acceadă în lotul lărgit de 21 elevi al României. Din acest lot urmează a fi selecționați șase participanți la etapa internațională care va avea loc, în Coreea, în luna decembrie, selecția fiind realizată în urma unor baraje care se vor susține în luna noiembrie a acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6818 secunde