În urma mediilor de la admitere

Concurs "Ovidus" și "Mircea cel Bătrân", cotate ca licee de top național

2186

Articole de la același autor

Începând de astăzi, candidații admiși în urma repartizării computerizate publicate, joi seară, pe site-ul http://www.admitere.edu.ro/2008/ trebuie să-și depună dosarele de înscriere la liceele unde au intrat, altfel își vor pierde locul. 
În urma repartizării computerizate, 53 de elevi constănțeni nu și-au găsit
un loc la un liceu, din cauză că au avut medie prea mică sau au completat
greșit fișa de înscriere. Spre exemplu, deși avea media 9,26, o elevă care a absolvit cursurile gimnaziului din cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria"
nu a fost admisă, presupunem din cauza greșelilor la completarea fișei de înscriere.
Elevii nerepartizați vor putea participa la cea de-a doua sesiune de admitere, pentru care se fac înscrieri în intervalul 30 iunie-8 iulie, repartizarea compu-terizată urmând să aibă loc pe 12 iulie. Numărul locurilor rămase libere, după prima sesiune de admitere, este de 63 în liceele vocaționale: 4 locuri la profil muzical și 5 la coregrafie Colegiul Național de Arte "Regina Maria", 16 la teologie musulmană - Colegiul Național "Kemal Ataturk" Medgidia, 12 locuri instructor animator, instructor pentru activități extra-școlare la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța, 5 locuri profil sportiv la Grup Școlar "Lazăr Edeleanu" Năvodari, 21 locuri la profil cântăreți (cantor) la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Constanța.
În topul național al liceelor, în funcție de ultima medie de admitere, lider este Colegiul Național "Sf. Sava", din București, unde ultimul candidat la profilul matema-tică-informatică a intrat cu 9,82, iar ultima medie pe toate profilurile liceului a fost 9,46. Pe locurile următoare, în același clasament, se află Liceul Teoretic "Ovidius", din Constanța, unde la specializarea matematică-informatică (bilingv) ultima notă a fost 9,72, dar și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" cu aceeași specializare, la care ultima notă a fost 9,70.
Un număr de 16 elevi din întreaga țară au intrat la liceu cu media maximă, 10, potrivit rezultatelor repartizării computerizate. Potrivit reprezentanților ministerului, rezultatele obținute de candidați la admiterea de anul acesta sunt mai slabe decât cele de anul trecut. În 2007, media maximă de admitere a fost obținută de 32 de elevi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6443 secunde