Concurs Camerele de filmat nu se substituie eticii profesorale

1089

Articole de la același autor

Soluția găsită de prefectul Dănuț Culețu de a înlătura orice suspiciune legată de corectitudinea tezelor cu subiect unic, și anume aceea de montare de camere de filmat a suscitat, în rândul elevilor, cum era și firesc, opinii dintre cele mai divergente. Și poate că au acceptat să-și exprime opinia în public doar acei elevi care sunt cu-adevărat interesați să acceadă la un liceu prin forțe proprii. Alții au asociat o asemenea "genială" idee cu transformarea școlilor în penitenciare de maximă siguranță.

Luminița Nirlu a trecut clasa a VIII-a și speră ca media de 9,63 obținută în clasa a VII-a să o ajute la ocuparea unui loc la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Dar la anul. Până atunci, însă, consideră oportună montarea camerelor de filmat în clasele unde se vor susține examene întrucât a auzit la colegi că au existat cazuri de copiere. "La mine în clasă nu s-a copiat deloc, dar consider că este cea mai bună supraveghere!".
Silvia Ciuma, clasa a VII-a, consideră că de fapt la teze cel mai mult contează cine supraveghează. "Profesorii trebuie să aibă grijă, nu camerele de filmat, pentru că s-au întâmplat atâtea cazuri în care chiar cadrele didactice le-au dat rezultatele copiilor, și nu unii de la alții. Rămân la părerea mea că profesorii au cea mai mare responsabilitate".
Silvia Florescu, clasa a VII-a, împărtășește opinia colegei sale: "Într-adevăr, degeaba montează camere de filmat, atâta timp cât cel mai important este omul de la catedră".
Nu toată lumea și-a asumat răspunderea celor afirmate, dar merită consemnat: "Dacă se gândesc să pună camere video în clase ar trebui să le pună fără ca noi să știm și să pună camere minuscule ca să nu se vadă!!!! Eu sunt de acord, dar doar dacă se pun camere mici să nu le vedem că altfel iese mai mult BALAMUC!!!".
Oana Roșu, clasa a VII-a: "Ar trebui ca fiecare elev să lupte pentru ceea ce vrea, adică nu să dea unui coleg rezolvarea, pentru că s-ar putea ca respectivul să-i ia locul la liceu. Iar profesorii ar trebui să-și facă meseria, pentru că nici ei nu câștigă nimic dacă îi lasă pe elevi să copieze. Important e ce știi cu-adevărat".
În timp ce Ionuț Preda și Ștefan Rusu, clasa a VII-a, sunt împotriva instalării camerelor de filmat "pentru că nu mai putem să copiem", colega lor, Dumitra Caplan, dintr-a VIII-a, s-a bucurat aflând că se vor instala camere de filmat: "Sunt convinsă că sunt mulți colegi care se împotrivesc, dar nu mi se pare cinstit ca unii să muncească atât de mult pentru a obține note mari la teze, iar alții să ia totul de-a gata, numai pentru că există colegi sau profesori binevoitori".
Doar o statistică "la sânge" ar putea lămuri necesitatea acestor investiții, statistica la finalul căreia s-ar putea constata câți dintre elevii care abia s-au târâit prin școală au ajuns să obțină note dubios de bune la teze. Sau mai repede ar "utila" instituțiile cu detectoare de minciuni… Pentru că atunci când a fost întrebat prefectul de către directori din ce fonduri vor fi montate aceste camere de filmat, răspunsul a venit destul de ambiguu: "Acum nu mai așteptați și voi totul. O să vorbesc cu Consiliul Local, cu ministerul și vom vedea de unde putem atrage fonduri!". Nu știu de ce pare să "miroasă" iar a buzunar de… părinte!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6549 secunde