Anunț bombă despre renunțarea la Brexit în ceasul al 12-lea

295
Anunț bombă despre renunțarea la Brexit în ceasul al 12-lea - anglia-1546177041.jpg
Șansele ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană sunt de 50% dacă Parlamentul respinge acordul cu UE, spune un ministru din cabinetul Theresa May.


Ministrul britanic al comerțului, Liam Fox, a declarat duminică că șansele ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană sunt de ''50-50'' dacă Parlamentul respinge acordul de divorț încheiat între Londra și Bruxelles, relatează dpa și AFP.


Liam Fox a încurajat deputații să sprijine acordul semnat în noiembrie de premierul Theresa May și omologii săi europeni, spunând că ratificarea sa de către Parlament reprezintă singura modalitate de a fi "100% siguri" că Brexitul va avea loc pe 29 martie 2019.


"Dacă nu vom vota pentru acest text, nu cred că aș da (concretizării Brexitului) șanse mai mari de 50%", a declarat Liam Fox unul dintre principalii susținători al ieșirii din UE, pentru Sunday Times.


Acordul cu privire la Brexit între Londra și Bruxelles nu a fost încă ratificat de parlamentul britanic, unde nu se profilează o majoritate în favoarea textului. Un prim vot prevăzut pe 11 decembrie a fost anulat în ultimul moment de Theresa May pentru a evita un eșec. El a fost amânat pentru a treia săptămână din ianuarie.


Dacă textul va fi respins, "cred că ați rupe legătura de încredere dintre electorat și Parlament", a afirmat Liam Fox. "Ne-ar duce într-un teritoriu necunoscut, cu consecințe imprevizibile", a subliniat el.


"Singurul lucru care rupe legătura de încredere dintre electorat și Parlament este refuzul miniștrilor precum Liam Fox de a avea încredere în alegători, oferindu-le ultimul cuvânt asupra Brexitului", a reacționat deputatul Layla Moran, favorabilă organizării unui nou referendum.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2008 secunde