Apariția unui nou partid anti-euro în Germania

139
Cu șase luni înainte de legisla-tivele din Germania, un nou partid eurosceptic și-a ținut, luni seară, prima reuniune publică, profitând de nemulțumirea a numeroși germani în legătură cu planurile de salvare a zonei euro, relatează AFP. Mai mulți dintre fondatorii acestei formațiuni politice s-au prezentat pe scena sălii polivalente din Oberursel - o suburbie înstărită a Frankfurtului -, în fața a 1.200 de persoane, dintre care numeroși jurnaliști, pentru a ține discursuri împotriva monedei unice, punctate de aplauze. 


"Vrem ca orice țară care nu mai vrea sau nu mai poate rămâne în zona euro să aibă posibilitatea să o părăsească", a declarat Konrad Adam, fost ziarist al cotidianelor conservatoare Frankfurter Allge-meine Zeitung și Die Welt care a participat la crearea partidului Alternativă pentru Germania.

Pentru fondatorii mișcării, în rândurile căreia se află un număr imens de profesori de economie, emeriți sau nu, semnalul a fost dat de primul plan european de salvare pentru Grecia, din mai 2010, ce a încălcat clauza "no bail aut" a tratatelor europene care prevede că fiecare stat este responsabil pentru propria datorie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4454 secunde