Germania: Cântecul ales pentru Eurovision, acuzat c-ar fi un plagiat

162
Germania: Cântecul ales pentru Eurovision, acuzat c-ar fi un plagiat - eurovision2013stockholm-1361225336.jpg

Cântecul ales de Germania pentru concursul Eurovision a fost acuzat astăzi că este o copie a melodiei recompensate anul trecut și canalul public NDR, care difuzează programul, a mandatat un expert pentru a-l verifica, relatează AFP.

NDR a indicat luni c-a cerut un audit ''muzicologic'', angajându-se să publice rezultatele lui. ''Producătorii /grupului pop/ Cascada dezmint aceste acuzații'', a precizat totuși NDR. Piesa ''Glorious'', a grupului Cascada, a fost aleasă joi de către publicul german, dintre 12 candidați, pentru a reprezenta țara la concursul care va avea loc pe 18 mai la Malmo, în Suedia.
Dar au fost descoperite similitudini între acest cântec și cel recompensat anul trecut, ''Euphoria'', de către suedeza Loreen, obligând NDR să reacționeze.

''În fiecare an există tentative de stabilizare cu scandaluri a concursului Eurovision și articole care iau parte, acuzații de plagiat, fotografii și alte pseudo-dezvăluiri'', a afirmat canalul public într-un comunicat. Potrivit NDR, cântecul suedez care a câștigat Eurovision în 2012 fusese și el acuzat de plagiat, după David Guetta și Rihana, printre alții, ''acuzații ce s-au dovedit nefondate''.
Plagiatul este luat foarte în serios în Germania, după cum a arătat demisia a doi miniștri din guvernul cancelarului Angela Merkel în ultimii ani, criticați pentru c-au copiat pasaje întregi din alte opere la redactarea tezelor lor de doctorat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2503 secunde