Arabia Saudită refuză să-și preia locul în Consiliul de securitate

63
Arabia Saudită a anunțat oficial ONU că refuză să-și ocupe locul în Consiliul de securitate, în pofida alegerii pentru această instanță, lăsându-l liber eventual Iordaniei, relatează AFP. Repre-zentantul Arabiei Saudite la ONU, Abdallah Al-Muallimi, a scris secre-tarului general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, pentru a-l informa despre această decizie. 

"Doresc să vă informez că guvernul Regatului Arabiei Saudite a decis că, din nefericire, Arabia Saudită nu va fi în măsură să-și ocupe locul în Consiliul de securitate", indică scrisoarea.

O copie a unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe saudit luna trecută era atașată scrisorii. Textul respectiv critica Consiliul pentru neputința sa de a acționa în conflictul sirian.

Arabia Saudită a obținut pentru prima oară un loc în Consiliul de securitate al ONU luna trecută. Dar, în ziua următoare acestei alegeri, Riadul i-a surprins pe conducătorii lumii, anunțând că refuză acest loc, fapt fără precedent prin care protesta împotriva inactivității Consiliului în dosarul sirian.

Riadul a denunțat, de asemenea, absența progresului în eforturile pentru a se pune capăt conflictului israeliano-palestinian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3151 secunde