Siria

Armata a intrat în orașul Homs și continuă operațiunile la Banias

338
Armata siriană a intrat, duminică dimineața, în cartierele contestatarilor regimului președintelui Bashar al-Assad din orașul industrial Homs, în centrul țării, și a continuat operațiunile la Banias, pe coasta mediteraneană, au afirmat militanți pentru drepturile omului.
Militarii, care au amplasat de vineri tancuri în centrul orașului Homs, la 160 km nord de capitala Damasc, au intrat sâmbătă seara și duminică dimineața în mai multe cartiere controlate de opozanți, precum Bab Sebaa și Baba Amr, unde au fost întrerupte și alimentarea cu curent electric și comunicațiile telefonice. Potrivit unui militant, în cele două cartiere au fost auzite tiruri de mitralieră.
O organizație pentru drepturile omului a anunțat că 16 manifestanți au fost uciși vineri la Homs, în timp ce forțele de securitate au deschis focul asupra unei manifestații ce sosea la Bab Dreib, în centrul orașului.
Totodată, Rami Abdel Rahmane, președinte al Observatorului sirian pentru drepturile omului, a precizat că la Banias au fost întrerupte comunicațiile telefonice, electricitatea și apa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9469 secunde