Armata rusă a testat în Crimeea manevre de intervenție rapidă

111
Armata rusă a testat în Crimeea manevre de intervenție rapidă - armata-1471696643.jpg

Articole recomandate

Trupele ruse au debarcat în Crimeea. 2.500 de soldați, 350 de vehicule de luptă, nave de război și un submarin participă la exerciții militare în peninsula din Marea Neagră. Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că este vorba despre un exercițiu logistic. Potrivit Digi24, armata a vrut să testeze cât de rapid poate transporta soldați și tehnică militară în peninsula anexată ilegal la Federația Rusă în urmă cu doi ani.



Astfel de manevre au fost considerate necesare după ce săptămâna trecută, președintele rus a acuzat Ucraina că încearcă să destabilizeze Crimeea și să stârnească un conflict. Vladimir Putin a fost vineri în Crimeea unde a ținut o ședință a consiliului național de apărare.

Tensiunile între cele două țări au escaladat după ce Rusia a acuzat că liderii ucraineni încearcă să declanșeze un nou conflict militar. Agenții FSB au reclamat o presupusă incursiune a agențiilor de securitate ucraineni în peninsula Crimeea, însă acuzațiile au fost imediat dezmințite de Kiev.


Un grup de agenți secreți ar fi fost descoperiți în apropiere de localitatea Armiansk, situată în nordul peninsulei Crimeea, în urma unei operațiuni din weekend a FSB. Mai multe focuri de armă au fost schimbate cu agenții de securitate, înainte de capturarea acestora.

Circa 20 de dispozitive explozive improvizate, care reprezintă echivalentul a 40 de kilograme de TNT, au fost descoperite asupra agențiilor ucraineni, alături de muniție, proiectile și arme de foc.

Președintele Petro Poroșenko a ordonat joi unităților militare care sunt staționate în apropierea peninsulei Crimeea, precum și în regiunea estică Donbas, să fie în alertă maximă și pregătite pentru luptă, în urma acuzațiilor serviciilor secrete ruse .

Mai mult, liderul ucrainean a reacționat în urma acuzațiilor, susținând că aceste comentarii reprezintă "pretexte cinice" pentru o nouă amenințare rusă la adresa granițelor ucrainene.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite s-a reunit joi, la solicitarea misiunii ucrainene, pentru a discuta noile tensiuni din peninsula Crimeea.

Peninsula Crimeea este din 2014 sub controlul Moscovei după ce a fost anexată ilegal de către Federația Rusă. Această invazie teritorială a declanșat cele mai mari tensiuni dintre Moscova și Occident din ultimii 30 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 August 2016
Stire din Actual : Cutremur cu magnitudinea 6 în Japonia
Pagina a fost generata in 1.4629 secunde