Asasinul din Norvegia ar putea fi acuzat de crime împotriva umanității

629
Asasinul din Norvegia ar putea fi acuzat de crime împotriva umanității - andersbehringbreivik-1311688405.jpg
Autoritățile norvegiene iau în considerare posibilitatea de a-l acuza pe suspectul pentru masacrul din Norvegia, Anders Behring Breivik, de crime împotriva umanității, ce pot fi pedepsite cu până la 30 de ani de detenție, informează NewsIn.

În prezent, Breivik este acuzat de infracțiuni legate de terorism, pentru care riscă maximum 21 de ani de închisoare. Procurorul Christian Hatlor a explicat, pentru publicația Aftenposten, că noua acuzație, ce a devenit posibilă după ce a fost inclusă în Codul Penal, în 2008, este, în prezent, numai o posibilitate.

Breivik a compărut luni în fața unui judecător, care a decis să îi prelun-gească detenția cu opt săptămâni. Patru dintre ele Breivik și le va petrece la izolare, fără posibilitatea de a primi corespondență și vizite în afară de cea a avocatului său.

Breivik a apărut la tribunal senin, calm, având parcă un zâmbet imperceptibil pe față. Nu a venit îmbrăcat în uniformă, cum ceruse, ci într-un tricou și pulover de culoare roșie. Ceruse ca audierea să fie publică, pentru a-și expune, bucurându-se de imensa atenție mediatică acordată motivațiilor și convingerilor sale. Audierea a avut loc însă cu ușile închise. Potrivit poliției norvegiene, suspectul s-a declarat, la interogatorii, dispus să facă închisoare pe viață. Și la interogatorii a părut calm și neafectat de ororile comise.

Bilanțul persoanelor ucise în atentatele de vineri a fost revizuit, luni, la 76 - 68 de persoane ucise în atacul armat care a avut loc vineri pe insula Utoya, iar opt persoane au murit în atentatul cu bombă din centrul capitalei Oslo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7068 secunde