Aspecte mai puțin cunoscute despre Ziua Independenței Americii, celebrată anual, pe 4 iulie

1566
Aspecte mai puțin cunoscute despre Ziua Independenței Americii, celebrată anual, pe 4 iulie - 44978167210035149712365323944472-1720076716.jpg
4 Iulie este Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, o sărbătoare federală care comemorează adoptarea Declarației de Independență la 4 Iulie 1776.Declarația de Independență a fost un document redactat de Thomas Jefferson și adoptat de al Doilea Congres Continental.


 Declarația a proclamat cele 13 colonii britanice din America de Nord ca state libere și independente. A marcat începutul Războiului de Independență al Americii și a pus bazele Statelor Unite ale Americii.

Ziua Independenței este sărbătorită în toată SUA cu parade, focuri de artificii, grătare și alte festivități. Este o zi de patriotism și unitate națională pentru americani.


Aspecte mai puțin cunoscute despre Ziua Independenței SUA:


1. Nu toți au sărbătorit pe 4 Iulie. Deși 4 Iulie este acum o sărbătoare națională, nu toți americanii au sărbătorit-o la început. De fapt, unele state nu au sărbătorit oficial Ziua Independenței până la începutul secolului al XIX-lea.

2. Declarația de Independență nu a fost semnată pe 4 Iulie. Deși documentul a fost adoptat pe 4 Iulie 1776, semnarea sa finală a avut loc abia pe 2 august.

3. Există o tradiție a citirii Declarației de Independenței cu voce tare. Pe 4 Iulie, mulți americani participă la evenimente unde se citește cu voce tare Declarația de Independenței. Această tradiție a început în secolul al XIX-lea și este o modalitate de a comemora valorile și principiile pe care se bazează SUA.

4. Culorile steagului american au o semnificație specială. Roșul simbolizează sângele vărsat în lupta pentru independență, albul simbolizează puritatea și inocența, iar albastrul simbolizează vigilența și perseverența.

5. 4 Iulie a fost aproape anulată. În 1781, Congresul Continental a luat în considerare anularea Zilei Independenței din cauza dificultăților militare și economice cu care se confrunta țara. Cu toate acestea, sărbătoarea a fost salvată datorită campaniei de succes a generalului George Washington la Yorktown.

6. Tradiția focurilor de artificii a apărut mai târziu: Focurile de artificii nu au fost asociate cu Ziua Independenței până la începutul secolului al XIX-lea. Primele focuri de artificii de 4 Iulie au avut loc în Philadelphia în 1777.

7. Mâncarea tradițională de 4 Iulie are o istorie bogată. Mâncărurile tradiționale de 4 Iulie, cum ar fi hot dog-urile, hamburgerii și prăjiturile cu zahăr brun, au o istorie lungă și diversă. Hot dog-urile, de exemplu, au devenit populare la sfârșitul secolului al XIX-lea, datorită imigranților germani, scrie puterea.ro8. Ziua Independenței este o zi importantă pentru familiile americane. 4 Iulie este o zi de adunare pentru familiile americane pentru a sărbători istoria țării lor și a se bucura de timpul petrecut împreună. Multe familii participă la grătare, parade și alte festivități.

9. Ziua Independenței este sărbătorită și în alte țări. Pe lângă Statele Unite, Ziua Independenței este sărbătorită și în alte țări, cum ar fi Franța, Filipine și Liberia.

10. Există multe curiozități și tradiții unice asociate cu Ziua Independenței. De exemplu, știai că există un concurs anual de mâncat hot dog-uri pe 4 Iulie? Sau că mulți americani poartă haine roșii, albe și albastre în această zi?


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.25 secunde