CAPTURĂ DIICOT / Peste ŞAPTE kilograme de droguri, introduse în ţară! Destinaţia finală: FESTIVALURILE de muzică

3787
CAPTURĂ DIICOT / Peste ŞAPTE kilograme de droguri, introduse în ţară! Destinaţia finală: FESTIVALURILE de muzică - 6festivaluridemuzicadeneratatine-1720077608.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc, în modalitatea introducerii în țară și trafic intern de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și comiterea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, în formă continuată.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că, în seara de 19 iunie 2024, una dintre persoane ar fi introdus în România (pe cale rutieră) 21.961 de comprimate ecstasy (7,5 kilograme) și aproximativ 10 grame de cocaină, procurate din Olanda, droguri pe care le-ar fi transportat până în județul Brașov, unde, împreună cu cea de-a doua persoană, le-ar fi depozitat la o adresă din municipiul Brașov.
La data de 20 iunie 2024, acestea ar fi fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 10.000 de comprimate ecstasy, pentru 30.000 de euro. Ulterior, din locația închiriată, de la cele două persoane, au fost ridicate restul de peste 11.000 de comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în țară.

De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că persoanele în cauză ar fi vizat comercializarea drogurile de mare risc (cu o valoare de piață de aproximativ 220.000 de euro) cu ocazia desfășurării unor festivaluri de muzică din București și din țară.Totodată, în sarcina uneia dintre acestea s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (GBL în amestec cu GHB și amfetamină, comprimate ecstasy, MDMA, ketamină și 2-MMC).

La datele de 20 și 21 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate.

La data de 21 iunie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4455 secunde