Crucea Roşie este alături de tineri în lupta împotriva drogurilor

23730
Crucea Roşie este alături de tineri în lupta împotriva drogurilor - x-crucea-rosie-1718881796.JPG

Articole de la același autor

Până la data de 15 noiembrie 2024, Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) derulează, în parteneriat cu filiala de Cruce Roșie Prahova, proiectul „Descoperă puterea din tine!”, care urmărește creșterea gradului de conștientizare a consecințelor negative ale consumului de droguri în rândul tinerilor și adolescenților din județul Prahova. Menţionăm că este vorba de un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Interne - Agenția Națională Antidrog, prin Programul de Interes național în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026. Potrivit

Ralucăi Buzea, manager programe de sănătate Crucea Roșie Română, beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 10.000 de tineri și adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, din municipiile Prahova, Brașov și Constanța și 20 de comune rurale cu risc crescut al consumului de droguri. Acestora li se vor adăuga beneficiarii indirecți, respectiv 3.000 de părinți, profesori și membri ai comunităților locale.

Conform Cristinei Fodor, director Crucea Roșie Constanța, obiectivele proiectului constau în dezvoltarea și implementarea unei campanii de comunicare digitală pe o perioadă de şase luni, destinată tinerilor și adolescenților din județele Prahova, Brașov și Constanța, care să genereze cel puțin 10.000 de interacțiuni online și să încurajeze discuțiile deschise despre riscurile consumului de droguri. De asemenea, se are în vedere implicarea a minimum 30 de tineri și adolescenți din comunitățile locale din județele Prahova, Brașov și Constanța, într-un program de mentorat și formare de lideri, cu accent pe prevenirea consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos.

Tot în Constanţa se urmăreşte crearea de oportunități pentru dobândirea de noi cunoștințe, abilități și competențe, menite să contribuie la creșterea încrederii în sine, a rezilienței adolescenților și tinerilor, prin organizarea unor activități stradale, care să implice peste mii de participanți. În acelaşi timp, tinerii și adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani vor avea acces, până la finalizarea proiectului, la o aplicație în cadrul căreia vor putea cartografia locurile sigure din localitatea lor, precum restaurante și/sau baruri, săli de sport ori alte asemenea locuri de petrecere a timpului liber. precizăm că datele Raportului Național privind situația drogurilor, din 2022, elaborat de Agenția Națională Antidrog (ANA), arată că cele mai mari rate de consum de droguri se observă în rândul populaţiei tinere (15-34 ani). din păcate, adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive fiind de 13 ani. Totuşi, se speră că situaţia se va mai îndrepta. „Prin activități repetate și pluridisciplinare, tendințele de consum pot fi reduse. Dacă lucrăm cu acești tineri, putem influența pozitiv comportamentul pe termen lung”, este de părere Cristina Fodor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde