Astăzi, ultima teză cu subiect unic, la limba și literatura română

333

Articole de la același autor

Elevii se așteaptă la ce-i mai rău, pentru că la matematică a fost mult prea ușor
C-o fi de demonstrat un gen epic sau unul liric, vreun text la prima vedere sau vreun personaj, cert este că, astăzi, elevii de clasa a VII-a și cei de-a VIII-a scapă și de ultima teză cu subiect unic, la limba și literatura română. În opinia unora, școlari, bineînțeles, aceasta ar fi cea mai grea teză. Poate și pentru că e ultima sau pentru că aici cuvântul scris are atât de multe înțelesuri încât unii au tocit de-a dreptul. Alții, mai superstițioși, cred că, dacă a fost atât de ușor la matematică, sigur la română va fi "rupere".
Fie să vă pice măcar un subiect pe care-l știți cel mai bine!

Profesorii care evaluează tezele vor primi 3,25 lei pentru fiecare lucrare
Profesorii care vor evalua tezele cu subiect unic vor primi 3,25 lei pentru fiecare lucrare corectată, ceea ce reprezintă o creștere de 44 la sută față de anul școlar 2006/2007, potrivit unui comunicat de presă al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Pentru celelalte categorii de personal implicate în organizarea și desfășurarea tezelor cu subiect unic, față de anul școlar anterior, sumele vor fi indexate cu aproximativ 25%, se mai arată în comunicat.
Sumele cu care vor fi plătiți profesorii au fost stabilite, miercuri, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației.

Media tezelor pentru admiterea în liceu se va calcula cu notele exacte, cu zecimale, fără rotunjire
Notele obținute de elevii de clasa a opta la tezele cu subiect unic vor fi folosite la calculul mediei de admitere în liceu pentru anul școlar 2008/2009 fără rotunjire, chiar dacă în catalog notele sunt trecute fără zecimale, potrivit unui ordin al ministrului educației.
Pentru calculul mediei generale din timpul anului școlar, notele de la tezele unice pot fi rotunjite cu 50 de sutimi. Astfel, dacă un elev ia la teză nota 9,50, acesta va avea trecută în catalog nota 10. Situația nu va fi la fel, însă, și la calcului mediei generale de la teze. În acest caz, notele care se iau în calcul vor fi exact acelea pe care le-au obținut elevii, fără rotunjire.
"Notele de la teze vor fi trecute în catalog cu rotunjire, însă la calculul mediei pentru admitere se va lua în calcul nota fără rotunjire. Astfel, vom putea face diferența între un elev cu zece și un elev cu 9.70", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, consilierul ministrului educației, Mihaela Suciu.
Media generală la tezele cu subiect unic se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a.
Admiterea în clasa a IX-a pentru anul școlar 2008-2009 se va face pe baza rezultatelor de la tezele cu subiect unic și a mediei claselor V-VIII.  Până anul acesta, admiterea în clasa a IX-a se făcea pe doar baza rezultatelor de la testele naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3914 secunde