Atac armat în clădirea unei televiziuni. Mai mulți morți și răniți

129
Atac armat în clădirea unei televiziuni. Mai mulți morți și răniți - 61920328-1510052983.jpg

Articole recomandate

Un atac armat a avut loc, de dimineață, asupra unei televiziuni din capitala Afganistanului, Kabul. Trei bărbați au pătruns în clădire, deghizați în polițiști, au deschis focul și au luat mai mulți ostatici. După aproape trei ore, poliția locală a anunțat că operațiunea de anihilare a atacatorilor a luat sfârșit. Un civil a fost ucis, dar toate celelalte persoane aflate în clădire au fost salvate, relatează AFP. Postul TV Shamshad și-a reluat emisia.


Potrviti informațiilor de până acum, oferite de martori și de oficiali, ar fi fost vorba de o acțiune sinucigașă, pentru că unul dintre atacatori s-ar fi autodetonat. Imediat după explozie, complicii săi au deschis focul împotriva bodyguarzilor și au luat oastatici mai mulți oameni din redacție. Cel puțin unul dintre atacatori a fost ucis în schimbul de focuri cu forțele speciale, a anunțat Reuters.

Imediat după atac, emisia Shamshad TV a fost întreruptă, dar la scurt timp directorul postului, rănit ușor în urma atacului, a spus că astfel de acțiunii nu-i vor intimida pe jurnaliști.

În ultimele săptămâni, în Kabul au avut loc mai multe atacuri sângeroase, pe fondul ofensivei lansate de forțele talibane și ale organizației Stat Islamic împotriva unor obiective de securitate și de cult.

Săptămâna trecută, un atacator sinucigaș de numai 12 ani s-a detonat într-un cartier diplomatic din Kabul, ucigând cel puțin cinci persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5691 secunde