Atac terorist la Londra: Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane pe stradă

96
Atac terorist la Londra: Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane pe stradă - atac-1580670273.jpg

Articole recomandate

Incident de natură teroristă în Londra: un bărbat a înjunghiat pe stradă mai multe persoane, înainte de fi împușcat de polițiști. 


ACTUALIZARE ora 18:09. Două persoane au fost rănite în urma atacului, potrivit Sky News.


Atacatorul purta ceva ce semăna cu o vestă de kamikaze, dar poliția crede că nu mai sunt alți suspecți.


ACTUALIZARE ora 17:57. Poliția anunță că atacatorul a murit.


S-a întâmplat în sudul capitalei britanice, în jurul orei locale 14:00, iar detaliile sunt puține în acest moment. Se știe doar că individul a început să atace la întâmplare oamenii de pe stradă, care au fugit speriați în toate părțile. 


Poliția a intervenit rapid și a deschis focul asupra atacatorului. 


"Credem că au fost înjunghiați mai mulți oameni. Încă stabilim în ce împrejurări. Incidentul a fost declarat ca fiind de natură teroristă", a anunțat poliția metropolitană.


Nu sunt deocamdată informații despre starea victimelor, dar pe rețelele sociale circulă filmulețe în care o persoană zace doborâtă la pământ. Nu e clar deocamdată nici dacă atacatorul a murit sau nu.


Streatham High Road, acolo unde a avut loc atacul, este o stradă aglomerată, cu multe magazine. Poliția i-a sfătuit pe oameni să evite această zonă. Pe rețelele sociale au fost postate filmulețe care surprind reacția autorităților - mai multe ambulanțe și mașini de poliție au venit la fața locului, iar zona este survolată de elicoptere.


Gulled Bulhan, student în vârstă de 19 ani din Streatham, a declarat pentru Press Association că a fost martor la incident. "Traversam strada când am văzut un bărbat cu o macetă și niște cutii din tablă de culoare argintie pe piept care era fugărit de o persoană despre care am bănuit că era agent de poliție sub acoperire - deși purta haine civile. Apoi bărbatul a fost împușcat. Cred că am auzit trei focuri de armă, deși nu-mi mai amintesc chiar foarte bine. După aceea m-am adăpostit în bibliotecă. Din bibliotecă am văzut o mulțime de ambulanțe și ofițeri de poliție înarmați care au sosit la fața locului. Am fost informați de către ofițeri să rămânem în interior, până ce vom fi evacuați", a povestit martorul, conform Agerpres.


Incidentul vine la două luni după ce poliția a împușcat mortal un bărbat care a ucis doi oameni și a rănit alți trei într-un atac cu cutițul pe London Bridge, în centrul Londrei, 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6366 secunde