Atentat lângă Ambasada Germaniei. Sunt zeci de morți și răniți

172
Atentat lângă Ambasada Germaniei. Sunt zeci de morți și răniți - 1dbilitmxgaabvbu20406000-1496212059.jpg
Un vehicul capcană a explodat de dimineață în apropiere de cartierul diplomatic din Kabul, a indicat Ministerul de Interne afgan. Potrivit presei locale, ar fi vorba despre câteva zeci de morți, iar peste 150 de persoane ar fi fost rănite.

"O mașină capcană a explodat în jurul orei 08:25" (04H25 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Najib Danish. Cartierul diplomatic este zona unde se află numeroase ambasade străine. O coloană de fum gros a fost văzută ridicându-se la cer, fără să se știe imediat care a fost ținta atacului.


O mașină capcană a explodat în apropiere de ambasada Germaniei, provocând mai mulți morți și răniți, conform Reuters. Informația a fost confirmată agenției britanice de presă de un purtător de cuvânt al poliției din Kabul, Basir Mujahid, care a indicat că explozia survenită în apropiere de intrarea fortificată a Ambasadei Germaniei s-a soldat cu numeroși și morți și răniți.


Și un fotoreporter AFP a povestit că a putut să vadă importante distrugere în apropiere de zona exploziei și mai multe corpuri culcate la pământ, ceea ce ridică temeri privind un bilanț crescut de victime.

Suflul exploziei a spart geamuri și a smuls uși din balamale la casele aflate la sute de metri.

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul, dar explozia intervine la puțin timp după anunțarea "ofensivei de primăvară" a talibanilor. Gruparea jihadistă Statul Islamic a comis de asemenea mai multe atentate sângeroase în capitala afgană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9128 secunde