Atenție dacă plecați în drumeție, în această perioadă. Traseele turistice pot deveni periculoase

1819
Atenție dacă plecați în drumeție, în această perioadă. Traseele turistice pot deveni periculoase - vipere770x540-1713090634.jpg

Articole de la același autor

Viperele au fost trezite de vremea neobișnuit de caldă. Este pericol pe traseele turistice. Câțiva turiști care au ieșit la plimbare pe poteci de munte au avut ghinionul să găsească șerpii veninoși chiar în zona în care voiau să facă un popas.


Viperele au ieșit mai devreme din hibernare, din cauza temperaturilor ridicate, atrag atenţia specialiștii. Acest șarpe veninos este prezent în mai multe zone de la noi din țară.


Parcul Național Munții Măcinului este habitatul natural ideal pentru vipera cu corn. Mai ales că este și perioada de împerechere, turiștii care aleg traseele din Nordul Dobrogei sunt sfătuiți de reprezentanții parcului, să aleagă cu grijă traseele, să meargă în grup cât mai mare și foarte important să aibă încălțări adecvate drumețiilor pe teren accidentat.


Sabin Cornoiu – președinte Salvamont Romania: „Este timpul lor, acum vine perioada de împerechere a viperelor și cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți atunci când merg pe potecă, pentru că s-ar putea în acea potecă ele să stea la soare, pentru că nu e vegetație și au lumină mai multă. Au fost cazuri în care mai mulți oameni au ajuns la spital, după ce au fost mușcați de viperă“, a spus Sabin Cornoiu – președinte Salvamont Romania, conform digi24.ro.


El atrage atenţia că, „atunci când avem neșansa să fim mușcați de o viperă, trebuie să încercăm să rămânem calmi, să nu fim foarte activi, pentru că atunci favorizăm transmiterea veninului prin sânge, să încercăm să rămânem la umbră, să punem o compresă rece pe mușcătură. Victimele trebuie să sune de urgență la 112 în astfel de cazuri și să nu încerce să se trateze singuri acasă”.


Serul antiviperin trebuie să fie administrat în primele ore de la mușcătură


„Serul antiviperin trebuie să fie administrat în primele ore de la mușcătură, deoarece cu cât este administrat mai repede, cu atât cresc șansele de supraviețuire. În ţara noastră trăiesc trei specii de vipere extrem de veninoase“, a mai spus salvamontistul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4929 secunde