Aterizare de urgenţă a unui Airbus A320 în Siberia

219
Aterizare de urgenţă a unui Airbus A320 în Siberia - 1401345-1694503320.jpg
Un Airbus A320 al companiei ruse Uralskie Avialinii a trebuit să efectueze marţi o aterizare de urgenţă pe o pajişte din Siberia, în urma unui incident tehnic neprecizat, au anunţat autorităţile ruse, informează AFP.

Vizată de sancţiuni occidentale din cauza ofensivei sale în Ucraina, Rusia se confruntă cu probleme de mentenanţă şi acces la piese de schimb pentru avioanele Airbus şi Boeing pe care le exploatează companiile ruse, ceea ce generează temeri pentru securitatea aviatică din Federaţia Rusă.

Potrivit agenţiei federale ruse pentru transportul aerian Rossaviaţia, avionul ce făcea legătura între Soci, oraş la Marea Neagră, şi Omsk, în Siberia, a aterizat în jurul orei 02:44 GMT pe o pajişte lângă satul Kamenka, în regiunea Novosibirsk.

"Nu sunt răniţi", potrivit Comitetului de anchetă rus, care a declanşat o investigaţie pentru "încălcare de reguli de securitate în transportul aerian".

"Cauzele şi circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite", adaugă Comitetul de anchetă.

Imagini difuzate de echipele de salvare ale Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă arată avionul pe o pajişte, cu tobogane ataşate, însă fără semne de pagube importante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3007 secunde