Accidentul aviatic din Alpii francezi, o "scenă apocaliptică", soldată cu 150 de morți! FRANȚA NU EXCLUDE IPOTEZA UNUI ATAC TERORIST

378
1
Accidentul aviatic din Alpii francezi, o

Articole recomandate

Echipele de salvare sosite marți în Alpii francezi la locul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings nu au mai găsit nicio bucată întreagă din fuselajul sau aripile aparatului, nici corpurile neînsuflețite ale celor aflați la bord nemaifiind întregi, a declarat agenției Reuters un procuror din orașul Marsilia.


CITEȘTE ȘI UPDATE - TRAGEDIE ÎN FRANȚA! AVION CU 150 DE PASAGERI LA BORD, PRĂBUȘIT. TOȚI SUNT MORȚI! Primele imagini de la locul tragediei



Este 'o scenă apocaliptică', a declarat, potrivit AFP, un deputat francez care a survolat locul prăbușirii într-un elicopter alături de ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve.

Avionul a decolat în cursul dimineții de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, destinația fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 spanioli. După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime, scrie Agerpres.




Dar deasupra Munților Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53, moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență, de la piloți nefiind recepționat niciun SOS. Un martor ocular afirmă că avionul zbura atât de jos, încât nu avea cum să treacă de crestele munților, dar el nu a observat fum ieșind din aparat sau vreun alt element care să indice o problemă tehnică.

O primă cutie neagră a fost recuperată, dar autoritățile franceze avertizează că vor trece multe zile până când vor fi recuperate cadavrele, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea. 



Nicio ipoteză nu este exclusă


Guvernul francez nu exclude nicio ipoteză, nici măcar pe cea privind terorismul, în ancheta referitoare la prăbușirea avionului de tip Airbus A320 al companiei germane Germanwings, cu 150 de oameni la bord, informează EFE, în timp ce oficialități germane au declarat pentru DPA că nu există dovezi inițiale privind un posibil act terorist, scrie Agerpres.


'Toate pistele vor fi explorate, inclusiv (pista) terorismului, deși această ultimă ipoteză nu este una prioritară', a declarat — pentru EFE — Pierre-Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez. El a explicat că, potrivit primelor indicii, avionul a avut 'o traiectorie anormală' înainte de a se prăbuși. Comportamentul în timpul zborului și faptul că avionul a dispărut de pe radar cu puțin înainte de prăbușire au determinat controlul aerian să emită o alertă, a adăugat Brandet. 


Avionul fusese supus unei revizii ample în vara anului 2013 (Germanwings)


Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings fusese supus unei revizii ample 'în vara anului 2013', a declarat directorul executiv al companiei, Thomas Winkelmann, la Koln (vestul Germaniei), relatează AFP.


Comentează știrea

rodica
25 martie 2015
cea mai cautata oferta de lucru a anului!

Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde