Tragedia de pe Siutghiol: "Strigătele puteau fi auzite" - Galeria foto

437
1

Articole de la același autor

Astăzi se împlinește o lună  de la tragedia care a cutremurat o țară întreagă. Pe 15 decembrie, un elicopter SMURD cu patru persoane la bord se prăbușea în lacul Siutghiol. La o lună de la dezastru, anchetatorii au finalizat deja primele cercetări, concluzionând că strigătele de ajutor ale echipajului, dacă ar fi existat, ar fi putut fi auzite de la mal. Asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că s-au făcut diverse experimente care atestau contrariul.


"La experimentul cu persoana în apă și cu strigătele de ajutor din punctul în care a căzut elicopterul, nu s-a auzit sunetul", preciza, la acea dată, secretarul de stat. Ieri, însă, procurorul general al României l-a contrazis pe secretarul de stat. Tiberiu Nițu a declarat faptul că s-au făcut mai multe experimente pentru a se stabili dacă strigătele victimelor se puteau auzi de la mal, asta după ce o filmare a apărut pe internet la o zi după producerea tragediei în urma căreia patru persoane au murit. "S-au făcut două experimente pentru a se stabili dacă strigătul poate fi propagat și auzit pe malul lacului. Din informațiile mele, ceea ce s-a urmărit a fost dacă există posibilitatea ca strigătul să fie auzit de pe mal în acele condiții", a declarat procurorul general Tiberiu Nițu. Întrebat dacă, potrivit concluziei anchetei, strigătul victimelor acci-dentului aviatic putea fi auzit pe mal, Tiberiu Nițu a răspuns: "Da". 


Aceste discuții apar după ce mai multe persoane care au ajuns la fața locului după prăbușirea elicopterului SMURD au povestit că minute în șir, din larg, un bărbat a implorat să fie salvat. Un lucru este cert: medicul Laura Vizireanu și copilotul Ginel Crăcănel prezentau traumatisme și au murit din cauza rănilor grave, în timp ce asis-tenta Gabriela Harton și pilotul Petre Cătuneanu au murit înecați. Reamintim că asistenta și copilotul elicopterului au fost găsiți în elicopter, pe scaune, cu centura pusă. De aceea, singura voce care s-ar fi putut auzi în acea zi rămâne a pilotului Petre Cătuneanu, care avea, potrivit medicilor legiști, fractură de mandibulă, astfel că nu ar fi putut vorbi. 


Comentează știrea

Gogu
15 ianuarie 2015
Vocea arabului 2

Macar in ultimul ceas,v-ati trezit.E bine si asa!.Ce facem cu arabul care zicea el, ca nu se pot auzi vocile.L-ati bagat in apa rece ca gheata si a inceput sa strige mai tare.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6931 secunde