Contraofensiva Kievului, numărătoare inversă până la înrăutăţirea vremii

176
Contraofensiva Kievului, numărătoare inversă până la înrăutăţirea vremii - 1-1694501993.jpg

Articole de la același autor

Trupele ucrainene avansează puţin câte puţin pe frontul de sud în încercarea de a obţine mai multe rezultate înainte de instalarea vremii nefavorabile, în timp ce armata rusă a concentrat peste 420.000 de soldaţi pe teren pentru a opri contraofensiva ucraineană, relatează agenţia EFE.

„Trebuie să ne luăm pământul înapoi”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat CNN.

Declaraţia lui Zelenski intervine pe fondul unor rapoarte despre o înaintare a forţelor ucrainene spre Novoprokopivka, la vest de Verbove şi la sud de Robotine, un triunghi de localităţi cheie pentru viitorul acces al forţelor Kievului la Tokmak, un nod feroviar important în sud.

„Ucraina nu va da înapoi, nu îşi va părăsi propriul teritoriu. Nu vom face asta niciodată”, a adăugat Zelenski, care a reiterat că războiul va fi lung, deoarece un conflict îngheţat nu înseamnă pace.

Zelenski recunoaşte încetinirea contraofensivei ucrainene, pe care a explicat-o prin superioritatea aeriană a Rusiei şi prin livrarea lentă a armelor occidentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5667 secunde