Annalena Baerbock: „Locul Ucrainei este în Uniunea Europeană”

187
Annalena Baerbock: „Locul Ucrainei este în Uniunea Europeană” - 1-1694424252.jpg

Articole de la același autor

Locul Ucrainei este în Uniunea Europeană, iar Kievul se poate baza pe noi şi pe viziunea noastră asupra extinderii UE ca o consecinţă geopolitică necesară a războiului lansat de Rusia, a declarat, luni, 11 septembrie, ministrul de externe german Annalena Baerbock, în timpul unei vizite la Kiev, informează agenţia DPA.

„Ucraina are deja statutul de candidat. Şi acum ne pregătim să luăm o decizie cu privire la deschiderea discuţiilor pentru aderarea la UE”, a spus Annalena Baerbock.

Potrivit acesteia, în ceea ce priveşte reforma justiţiei şi legislaţia privind media, rezultatele Ucrainei sunt deja impresionante, însă mai este un drum lung de parcurs în implementarea legislaţiei anti-oligarhi şi în combaterea corupţiei.

„Uniunea Europeană însăşi trebuie să lucreze rapid pentru a ne asigura că suntem poziţionaţi adecvat pentru mai multe scaune la masă”, a explicat reprezentanta Berlinului.

De asemenea, şefa diplomaţiei germane s-a referit la relatările despre cazurile de deportare a unor copii ucraineni în Rusia, afirmând că autorii infracţiunilor trebuie să răspundă în faţa justiţiei.

„Germania sprijină organizaţiile şi autorităţile care le oferă copiilor traumatizaţi un cămin în siguranţă şi securitate”, a spus ea. „Primul pas către pace este ca Putin să îi lase pe aceşti copii să se întoarcă acasă”, a adăugat Baerbock.

Chestiunea urmează să fie abordată şi în Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

XXX

Vizita Annalenei Baerbock în Ucraina este a patra de la începerea invaziei ruse în februarie 2022. Şefa diplomaţiei germane a ajuns la Kiev cu trenul din Polonia, întrucât spaţiul aerian ucrainean este încă închis.

În mai anul trecut, Baerbock a devenit primul membru al executivului german care s-a deplasat în Ucraina după începerea războiului. Cu acest prilej, ea a vizitat oraşul Bucea, din apropiere de Kiev, locul unor atrocităţi terifiante ale trupelor ruse împotriva civililor.

De asemenea, Annalena Baerbock s-a mai deplasat în Ucraina la jumătatea lui septembrie anul trecut şi în ianuarie acest an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4969 secunde