Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock:

„Atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriului rus sunt conforme dreptului internaţional”

106
„Atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriului rus sunt conforme dreptului internaţional” - 1-1692775014.jpg

Articole de la același autor

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a apreciat că atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriului rus, din ce în ce mai frecvente, sunt în conformitate cu dreptul internaţional, informează agenţia AFP.

„Rusia a atacat Ucraina, de aceea Ucraina are un drept garantat de Carta Naţiunilor Unite de a-şi apăra ea însăşi ţara şi poporul”, a declarat şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, în timpul unei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, răspunzând la o întrebare asupra eventualelor riscuri de escaladare în conflict pe care le-ar reprezenta recentele atacuri ucrainene cu drone, atacuri ce se înmulţesc în regiunea Moscovei.

„Rusia bombardează fără oprire ţinte civile în Ucraina, silozuri de grâne, spitale, biserici. Şi Ucraina se apără în cadrul dreptului internaţional”, a explicat Annalena Baerbock.

„Ucraina urmează dreptul internaţional şi noi trebuie să fim clari asupra acestui subiect: noi nu vorbim doar de a pune capăt războiului, ci şi de a urma apoi planul de pace al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ceea ce înseamnă a respinge Rusia în Rusia”, a declarat, la rândul său, ministrul estonian. „Escaladarea este deja în curs”, a mai afirmat Margus Tsahkna, evocând între altele deportarea a mii de copii ucraineni în Rusia.

XXX

Statele Unite nu încurajează şi nu autorizează atacurile în interiorul Rusiei, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, după ce autorităţile ruse au declarat că au doborât drone care au încercat să atace Moscova miercuri dimineaţa.

„Este la latitudinea Ucrainei să decidă cum alege să se apere de invazia rusă care a început în februarie anul trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând că Rusia ar putea pune capăt războiului oricând prin retragerea din Ucraina.

Loviturile cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulţit de când două avioane fără pilot au fost distruse deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Atacurile cu drone asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5754 secunde