Vicepremierul Olga Stefanişîna, încrezătoare că UE va începe negocierile de aderare cu Ucraina

487
Vicepremierul Olga Stefanişîna, încrezătoare că UE va începe negocierile de aderare cu Ucraina - 1-1692343058.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul ucrainean Olga Stefanişîna s-a declarat încrezătoare că Ucraina va putea să înceapă negocierile pentru aderarea la UE până în luna octombrie, relatează agenţia DPA.

„Până atunci, ţara se va asigura că toţi paşii legislativi şi instituţionali au fost făcuţi”, a declarat ea, în cadrul unei conferinţe de presă de la Kiev. „Implementarea deplină a acestor reforme fundamentale va dura, totuşi, ani de zile”, a recunoscut ea.

În octombrie, Comisia Europeană va decide dacă să recomande sau nu liderilor UE începerea negocierilor de aderare cu Ucraina. Anul trecut, UE a acordat oficial Ucrainei, care a fost invadată de Rusia, statutul de ţară candidată.

Înainte ca negocierile de aderare să poată începe, Ucraina trebuie să îndeplinească şapte condiţii stabilite de Comisia Europeană. Printre acestea, se află o nouă procedură de selecţie pentru judecătorii constituţionali ucraineni şi intensificarea luptei împotriva corupţiei, în special la nivel înalt. De asemenea, UE a solicitat ca standardele în lupta împotriva spălării de bani să fie respectate şi ca o lege împotriva influenţei excesive a oligarhilor să fie implementată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5347 secunde