Avion prăbușit în cel de-al doilea război mondial, descoperit în Sahara

694
Avion prăbușit în cel de-al doilea război mondial, descoperit în Sahara - avionprabusit-1336751189.jpg
Un avion care s-a prăbușit în timpul celui de-al doilea război mondial a fost descoperit abia acum în deșertul Sahara, la peste 300 de kilometri depărtare de cea mai apropiată așezare.

Aparatul Kittyhawk P-40 nu a mai fost văzut și atins din iunie 1942. Se pare că pilotul a supraviețuit prăbușirii și, apoi, și-a încropit un adăpost. El a folosit parașuta pentru a se proteja de soare.

La adăpostul parașutei, pilotul a încercat să repare instalația radio. Nu a reușit și a decis apoi să își croiască drum prin deșert, crede istoricul militar Andy Saunders.

Rămășițele pilotului, sergentul Royal Air Force (RAF) Dennis Copping, 24 de ani, nu au fost găsite lângă aparat, însă Saunders spune că tânărul nu ar fi putut rezista unei călătorii mai lungi de 30 de kilometri, în condițiile din deșert. Avionul a fost descoperit de un muncitor polonez al unei companii petroliere, într-o zonă izolată din Sahara egipteană.

Cei care au venit să cerceteze epava au constatat că instrumentele de bord erau intacte, iar armele și muniția erau la locul lor. Acestea din urmă au fost preluate de armata egipteană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2459 secunde