"Bălăceala" în bazinul Palatului copiilor, amânată până-n toamnă

511
Foarte mulți părinți așteaptă cu interes vești despre deschiderea bazinului de înot
de la Palatul Copiilor Constanța, unicul ce oferă posibilitatea practicării acestui sport fără un… suport financiar.

Mustafa Ilhan, directorul de la Palatul Copiilor a precizat că lucrările ce țin de reabilitarea bazinului sunt aproape terminate, motiv pentru care bazinul se va deschide în luna septembrie, când lucrările de modernizare se vor finaliza, iar profesorii întorși din concediu își vor relua activitatea.
Cât privește instalațiile de la subsol, acestea sunt în curs de montaj. "Sperăm ca în maximum două săptămâni, bazinul să fie gata și vom demara probe la instalațiile de filtrare", a declarat direc-torul Palatului Copiilor Constanța.

Neseriozitatea Ministerului a sabotat… bazinul
Reparațiile capitale efectuate în interiorul bazinului au cuprins atât înlocuirea gresiei cu cea specială pentru piscină, modernizarea camerelor antrenorilor, precum și placarea pereților cu faianță. S-a amenajat un cabinet medical,
s-au modernizat vestiarele la fete și băieți și s-a înlocuit sistemul
de ventilație a bazinului. De asemenea, s-a schimbat instalația de la subsol, pompele, țevile, tâmplăria, sistemul de canalizare și căminele bazinului. "În prezent, mai sunt de montat scaunele pe gradene, de chituit fundul bazinului, partea de instalație din subsolul bazinului și de reciclare a apei", a menționat Cozma Ștefan, coordonatorul lucrării.
Termenul inițial de finalizare a lucrărilor era de opt luni, însă el s-a prelungit până în toamnă, deoarece "Rico" SRL, societatea care a câștigat licitația de execuție a lucrărilor, și-a retras echipa de muncitori, din motive de nefinanțare.
Ministerul Educației n-a asigurat finanțarea integral de la începutul lucrărilor și, începând din luna aprilie, nu s-a mai dat nici un ban până în luna decembrie, motiv pentru care societatea și-a întrerupt munca în perioada iulie-octombrie. În acest moment, ministerul a efectuat 90% din plata către firma constructoare, iar echipa de muncitori și-a reluat activitatea.
Până în luna septembrie, atunci când se va deschide bazinul de la Palatul Copiilor, conducerea Direcției Județene pentru Sport a căutat o soluție pentru grupele avansate și performante de înotători. Astfel, ei se pot antrena atât la bazinul de înot al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", cât și la cel al hotelului "Palm Beach", din stațiunea Mamaia. Micuții care doresc să învețe să practice acest sport mai au de așteptat până în toamnă sau pot merge împreună cu părinții lor la piscinele particulare. Dacă le dă… mâna!

Urmează alte licitații
Conducerea Palatului Copiilor Constanța va organiza și alte licitații pentru reabilitarea exterioară a bazinului de înot, a sălii de spectacol și a teatrului de vară din interiorul curții. Licitația reabilitării exterioare a bazinului de înot de la Palatul Copiilor va începe pe data de 5 iunie. Acest proiect cuprinde placarea pe partea din afară a bazinului cu plăci din polistiren și zugrăvirea scării exterioare. De asemenea, sala de spectacole se va moderniza la standard european. Aceasta va avea cortină, scenă, scaune și aparate de iluminare noi. Toate lucrările de la Palatul Copiilor Constanța trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an, iar Ministerul Educației a alocat pentru ele aproximativ 30 de miliarde de lei vechi.
Nicoleta ONU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6263 secunde