Ban Ki-moon comemorează atacul comis de Boko Haram împotriva sediului ONU din Abuja

68
1
Ban Ki-moon comemorează atacul comis de Boko Haram împotriva sediului ONU din Abuja - ban-1440421684.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a depus luni o coroană de flori în cadrul unei ceremonii ce a avut loc pentru a marca împlinirea a patru ani de la atacul întreprins de gruparea islamistă Boko Haram împotriva sediului ONU din capitala nigeriană Abuja, relatează Agerpres.ro.



Ban Ki-moon i-a îmbrățișat pe mai mulți membri ai familiilor victimelor atentatului în cadrul ceremoniei desfășurate la Casa Națiunilor Unite și le-a adus un omagiu supraviețuitorilor pentru ''curajul extraordinar și fermitatea'' de care au dat dovadă.

''În această dimineață, ne amintim de colaboratorii și partenerii noștri dispăruți, cu un moment de reculegere în numeroase locuri. Dar nicăieri ca aici, în Abuja, amintirea acestor colegi nu este mai aproape, mai vie și mai presantă. Ne vom aminti de ei întotdeauna'', a spus Ban Ki-moon.

Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața pe 26 august 2011 într-un atentat cu mașină capcană comis de Boko Haram împotriva sediului ONU unde se aflau circa 400 de persoane. Bilanțul a ajuns ulterior la 24 de morți, potrivit ONU, printre victime figurând și persoane care nu aparțineau personalului ONU.

Gruparea islamistă Boko Haram, care a revendicat atacul, este acuzată că a provocat peste 15.000 de morți în decurs de șase ani, recurgând la atacuri cu arme sau la atentate cu bombă, în principal în nord-estul țării.



Comentează știrea

ismail / brusel
24 august 2015
istoria omeniri nare sfarsit !

Dumnezeu nui de vina natura nui de vina si antrebarea e cine e devina ? Omul tras din maimuta .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6624 secunde