Ban Ki-moon salută acordul 'istoric' asupra programului nuclear iranian

75
Ban Ki-moon salută acordul 'istoric' asupra programului nuclear iranian - bankimoon-1436882485.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a salutat marți acordul 'istoric' încheiat marți asupra programului nuclear iranian, apreciind că el poate 'contribui în mod esențial la pacea și stabilitatea în regiune și dincolo de ea', informează Agerpres.ro.



Ban Ki-moon i-a felicitat pe negociatori pentru determinarea lor, precizând că 'admiră curajul liderilor care au aprobat acordul'.

'Sper și cred că acest acord va conduce la o mai bună înțelegere și cooperare reciprocă asupra numeroaselor și gravelor provocări la adresa securității în Orientul Mijlociu', mai spune secretarul general al ONU.

Acordul 'ar putea să contribuie astfel în mod esențial la pacea și stabilitatea în regiune și dincolo de ea', subliniază Ban Ki-moon în comunicat, dând asigurări că Națiunile Unite 'sunt pregătite să coopereze deplin cu părțile implicate pentru a aplica acest acord important și istoric'.

Acordul a intervenit la capătul a 21 de luni de negocieri și în a 18-a zi de discuții aprinse purtate la Viena între delegația iraniană și reprezentanții statelor din grupul '5 plus 1' (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franța și Germania).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Actual : Ban Ki-moon condamnă atentatul de la Damasc
Pagina a fost generata in 0.459 secunde