Lukoil: Rafinăria și-ar putea opri activitatea din cauza sechestrului pe conturile companiei

112
Lukoil: Rafinăria și-ar putea opri activitatea din cauza sechestrului pe conturile companiei - lukoil-1436881216.jpg

Articole recomandate

Rafinăria Petrotel Lukoil de la Ploiești, ce aparține gigantului petrolier rus Lukoil, și-ar putea opri activitatea în cel mult două săptămâni, potrivit Digi24.ro.



Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de conducerea companiei care a organizat o videoconferință. Motivul invocat este sechestrul de două miliarde de euro pus de procurorii prahoveni pe conturi ale companiei aflate în bănci din Marea Britanie și Olanda.



Compania își apără angajații și precizează că nu se va retrage de pe piața din România. Oficialii companiei precizează că vor merge în instanță pentru a contesta măsurile luate.



Procurorii au descoperit că la Lukoil s-ar fi spălat sume uriașe după un mecanism clasic. Banii au fost mutați din rafinăria din România către Olanda și invers. Evidențele Petrotel Lukoil arată că firma a primit sume importante de la acționarul majoritar, care nu au mai apărut în raportările către Fisc și nici la Registrul Comerțului. În plus, procurorii au descoperit că firma din România a rămas fără capital, după ce a virat către Lukoil Europe Holding din Olanda aproape două miliarde de euro. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dispus măsura controlului judiciar asupra a cinci persoane, între care doi cetățeni ruși, cu toții angajați ai Lukoil Ploiești.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Economie : Lukoil își reia activitatea
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Economie : Lukoil a vândut cu 13% mai mult
Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Economie : Și Lukoil a scumpit iarăși benzina
Pagina a fost generata in 1.0901 secunde