Ban Ki-moon: Siria nu respectă deciziile Consiliului de Securitate

254
Ban Ki-moon: Siria nu respectă deciziile Consiliului de Securitate - bankimoon1-1333798694.jpg
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a acuzat ieri autoritățile de la Damasc că nu-și respectă angajamentele, întrucât au lansat recent noi atacuri împotriva localităților unde se află insurgenții, deși au promis că vor înceta operațiunile militare până pe data de 10 aprilie, relatează AFP.

Ban Ki-moon consideră că promisiunea președintelui Bashar al-Assad de a opri operațiunile militare până pe 10 aprilie "nu poate constitui un pretext pentru a continua să ucidă", a declarat Martin Nesirky, purtător de cuvânt al Secretarului general al ONU. "Asemenea acțiuni violează poziția consensuală a Consiliului de Securitate", așa cum a fost definită în planul de pace propus de emisarul ONU și al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan, a adăugat oficialul ONU.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat joi a declarație prin care se solită autorităților de la Damasc să înceteze principalele operațiuni militare până pe 10 aprilie, 48 de ore mai târziu părțile implicate în conflict trebuind să oprească complet ostilitățile.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), confruntările armate de vineri s-au soldat cu cel puțin 35 de morți, printre care 22 de civili.

Secretarul general al ONU s-a declarat 'extrem de neliniștit' de criza umanitară care se înrăutățește în Siria, "ultimele rapoarte arătând că un număr tot mai mare de refugiați se îndreaptă spre țările vecine".

Potrivit OSDH, mișcările împotriva președintelui al-Assad, începute în urmă cu mai mult de un an și care au degenerat în conflict armat, s-au soldat până în prezent cu peste 10.000 de victime, în majoritate civili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.847 secunde