Peste 80 de morți, astăzi, în violențele din Siria

226
Peste 80 de morți, astăzi, în violențele din Siria - sira-1333810463.jpg
Violențele din Siria au provocat, astăzi, cel puțin 83 de morți, dintre care 55 de civili, majoritatea în bombardamentele din regiunea Hama (centru), a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).
În total, "55 de civili au fost uciși, dintre care 40 în bombardamentele și tirurile de armă din orașul Latamna, în provincia Hama", a explicat OSDO.

În afară de civilii uciși la Latamna, OSDO a numărat cinci civili în localitatea Tibet al-Imam, în aceeași provincie, și alți patru în orașele Qusseir și Rastan, bombardate de forțele armate, în regiunea Homs (centru).

În plus, potrivit aceleiași surse, o femeie a fost ucisă de un lunetist ascuns, în provincia Alep (nord). În regiunea Idleb (nord-vest), doi bărbați au fost împușcați mortal în timp ce se aflau în mașina lor, în apropiere de Ariha, iar alți trei la Khan Sheikhun și la Sarje.

OSDO a precizat că 16 dezertori și 12 soldați și agenți de securitate au murit în diferite regiuni.

Organizația, cu sediul în Marea Britanie, a anunțat, de asemenea, descoperirea a 13 cadavre în cartierul Deir Baalbeh din Homs, și a altor zece în localitatea Hreitan din provincia Alep.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat joi în unanimitate o declarație prin care le cere autorităților siriene să respecte termenul de 10 aprilie pentru a înceta principalele operațiuni militare, iar opoziției siriene să facă același lucru nu mai târziu de 48 de ore de la această dată.

Violențele s-au soldat cu 77 de morți joi și alți 35 vineri, majoritatea civili.

Siria este afectată din martie 2011 de o revoltă populară care s-a militarizat treptat. Potrivit OSDO, violențele au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, majoritatea civili.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3291 secunde