Barack Obama câștigă Florida și își consolidează victoria

178
Democratul Barack Obama a câștigat cei 29 de mari electori din Florida (sud-estul Statelor Unite), la sfârșitul unei lungi numărători a voturilor, consolidându-și astfel victoria la alegerile prezidențiale de marți, au anunțat, sâmbătă, televiziunile americane CNN și NBC. 


Președintele Barack Obama câștigă în final un total de 332 de mari electori, față de 206 pentru rivalul său republican Mitt Romney.

Florida a fost ultimul stat ce nu a terminat numărarea voturilor după alegeri, la sfârșitul cărora Obama a fost declarat ori-cum învingător în fața lui Romney, câști-gând cei 270 de mari electori necesari.

La alegerile prezidențiale din 2000, rezultatele din Florida au avut din contră un rol determinant în alegerea lui George W. Bush contra lui Al Gore, amintește AFP.

Barack Obama a câștigat acest stat foarte disputat de numai 74.000 de voturi cu 50,01% din sufragii față de 49,13% pentru Romney, potrivit rapoartelor mass-media.

Un consilier al lui Mitt Romney a recu-noscut cu jumătate de gură înfrângerea taberei sale în acest stat-cheie, chiar înainte de numărarea buletinelor.

"Ne-am gândit că s-a făcut suficient pentru a câștiga. În mod evident, acesta nu este cazul", a declarat Brett Doster, consilier de campanie al lui Romney pentru Florida, într-un comunicat citat de "Miami Herald".

Potrivit responsabilei de organizare a alegerilor în Florida, Christine White, întârzierea se datorează nu "unor nereguli în proces, ci unei participări foarte mari", care s-a ridicat la 70% în acest an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5464 secunde