Americanii și-au ales președintele

Barack Obama: "Pentru SUA, ce e mai bun încă nu a venit"

189
Barack Obama:
Reales marți seară, după patru ani de mandat dificil și o campanie încrâncenată, Barack Obama, al 44-lea președinte al Statelor Unite și primul afro-american aflat la conducerea primei puteri mondiale, își păstrează locul în istorie. 


Președintele american reales Barack Obama a declarat în fața partizanilor săi reuniți la Chicago că "pentru Statele Unite ale Ame-ricii, ce e mai bun încă nu a venit" și și-a felicitat rivalul republican Mitt Romney pentru "campania făcută cu zel", relatează agențiile internaționale de presă. 

Într-un discurs însuflețit de victorie, Obama, însoțit pe scenă de soția sa Michelle și cele două fiice ale cuplului, Sasha și Malia, și-a exprimat dorința de a colabora cu Romney pentru a "face ca țara să progreseze". "Ne-am luptat cu ardoare, dar numai pentru că iubim profund această țară și pentru că suntem atât de preocupați de viitorul său", a subliniat Obama.

Barack Obama a câștigat fără drept de apel alegerile prezidențiale americane în fața republicanului Mitt Romney, obținând la 51 de ani un al doilea mandat istoric în fruntea primei puteri mondiale. El a asigurat că se întoarce la Casa Albă "mai decis și mai inspirat ca niciodată".

"Noi știm, în inimile noastre, că pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun încă nu a venit", a afirmat el în cadrul discursului său de circa 25 de minute. "În pofida tuturor diferențelor noastre, majoritatea dintre noi împărtășesc speranțe pentru viitorul Americii", a mai spus președintele SUA în fața a mii de partizani care îl aclamau și în aplaudau. "Este ceea ce trebuie să facem. Să mergem înainte!", a îndemnat Obama, reluându-și unul dintre sloganurile celebre de campanie.

"În ciuda tuturor dificultăților pe care le-am traversat, în ciuda frustrărilor Washingtonului, niciodată nu am avut mai multe speranțe pentru America", a conchis pre-ședintele reales.

v v v

Președintele Barack Obama a fost reales marți seară, obținând cel puțin 303 din cele 538 de mandate de mari electori, datorită victoriei sale în majoritatea statelor considerate cruciale pentru scrutinul prezidențial din SUA. Singurul stat unde rezultatele nu sunt încă cunoscute este Florida. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Criza benzinei  se agravează în SUA
Pagina a fost generata in 0.2167 secunde