Barack Obama refuză să recunoască opoziția siriană drept un Guvern provizoriu

154
Președintele american Barack Obama a refuzat să considere opoziția siriană reconfigurată drept unic reprezentant legitim al poporului sirian și cu atât mai puțin drept un Guvern provizoriu în așteptarea eventualei îndepărtări a regimului de la Damasc. 


Statele Unite au determinat opoziția siriană să se extindă și să se unească dincolo de Consiliul Național Sirian în exil, pentru a include în special grupurile care luptă în Siria, iar Washingtonul a salutat înființarea, duminică, la Doha, a unei Coaliții naționale siriene a forțelor de opoziție și ale revoluției.

În cadrul primei sale conferințe de presă de la realegerea sa, la 6 noiembrie, președintele Obama s-a declarat "încurajat de faptul că opoziția siriană a creat un grup diversificat și reprezentativ". Dar el a avertizat că Statele Unite "nu sunt pregătite să o recunoască drept un fel de Guvern în exil".

Țările occidentale și cele arabe care vor înlăturarea președintelui sirian Bashar al-Assad cer de mai multe luni opoziției să se unească pentru a contura un eventual Guvern de tranziție reprezentativ pentru toate comunitățile, sensibilitățile și provinciile siriene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2736 secunde