Bărbat grav bolnav, cu simptome de febră Ebola, spitalizat în Canada

127
Bărbat grav bolnav, cu simptome de febră Ebola, spitalizat în Canada - unbarbatcusimptomedefebraebolasp-1395740873.jpg

Articole recomandate

Un bărbat care dezvoltă simptomele unei febre hemoragice, precum cea provocată de virusul Ebola, a fost spitalizat în Canada imediat după ce s-a întors din Liberia, au anunțat luni serviciile de sănătate.


"Un adult de sex masculin care a călătorit recent în Africa de Vest este grav bolnav, într-un spital de la Saskatoon (în vestul Canadei), cu o febră puternică și alte simptome", a anunțat Ministerul Sănătății din provincia canadiană Saskatchewan într-un comunicat.


Bărbatul, care a efectuat o călătorie în interes de serviciu, "revenea din Liberia", a precizat ulterior Denise Werker, adjuncta directorului Direcției pentru Sănătate de la nivelul provinciei, evocând simptome ale febrei Ebola.


Serviciile de sănătate din Liberia au anunțat luni că au fost detectate șase cazuri suspecte de Ebola, dintre care cinci mortale. Ele au fost anunțate după ce în Guineea au fost înregistrate 87 de cazuri.
Persoanele care suferă de febră hemoragică, ca cea de tip Ebola, "pot sângera la nivelul gurii sau ochilor", a declarat Denise Werker, la Saskatoon, într-o conferință de presă televizată. Virusul Ebola provoacă o febră puternică, vomă și diaree și este mortal în cele mai multe cazuri, notează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Canada, ținutul fascinant din nord
Pagina a fost generata in 1.352 secunde