Bashar al-Assad este gata să organizeze alegeri anticipate în Siria dacă poporul vrea acest lucru

113
1
Bashar al-Assad este gata să organizeze alegeri anticipate în Siria dacă poporul vrea acest lucru - assad-1459436268.jpg

Articole recomandate

Președintele sirian Bashar al-Assad a declarat joi pentru agenția de presă rusă RIA Novosti că este gata să organizeze alegeri prezidențiale anticipate dacă poporul sirian dorește acest lucru, informează Agerpres.ro.



El a precizat că alegerea președintelui prin vot direct la nivel național este o opțiune mai bună decât prin intermediul parlamentului.

Totodată, Bashar al-Assad a afirmat că este dispus să colaboreze cu militanți care vor să depună armele pentru a se evita o și mai mare vărsare de sânge în țară. El a ținut să sublinieze că eventuala desfășurare de trupe ONU de menținere a păcii în Siria ar fi ilogică și imposibilă.

'Este nerealist deoarece astfel de forțe, acționează, de regulă, în baza unor acorduri internaționale', a afirmat Assad, citat de Ria Novosti.

'Aceste acorduri ar trebui să aibă aprobarea anumitor țări. Care țări? În acest caz, nu există alte țări. Există doar guvernul sirian — o singură entitate', a spus el.

'Populația siriană nu dorește plecarea din țară a contingentului militar rus acum sau în viitor', a mai spus Assad.

'Invitarea unui contingent străin (...) este dreptul oricărui stat', a afirmat el. 'De aceea, nimeni nu poate interzice (acest lucru), cu excepția cazurilor când este menționat direct în Constituție', a subliniat el.

Totodată, președintele sirian a declarat că armata turcă a președintelui Tayyip Erdogan luptă în Siria.

'Armata turcă, care nu este turcă, ci este armata lui Erdogan, luptă acum în Siria. Populația turcă nu este împotriva Siriei, ei nu sunt ostili Siriei. Relațiile noastre vor fi bune dacă Erdogan nu intervine', a mai spus Assad.



Comentează știrea

Ctean
1 aprilie 2016
Siria

Si cine dracu mai voteaza daca au fugit toti din tara

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4561 secunde