Ediția 34 a Festivalului internațional al muzicii și dansului

Concurs Beatrice Rancea o duce pe Daniela Vlădescu pe "Broadway"

1070

Articole de la același autor

Este o ediție dinamică, complexă, poate cea mai antrenantă ediție a Festivalului internațional al muzicii și dansului de la Constanța, ajuns la "venerabila" vârstă de 34 de ediții. Repertoriul deja bătătorit al festivalurilor lirice a fost înlocuit cu producții de operetă - un gen reînviat cu succes pe plan local de directorul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", Daniela Vlădescu, de gale de balet - clasic și contemporan.

Festivalul se deschide vineri, 9 mai, de la ora 19, cu "Carmina Burana", sub bagheta dirijorului Radu Ciorei, urmând duminică, 11 mai - "Bal Mascat", de G. Verdi (dirijor Gheorghe Stanciu). Opera "Carmen" este programată miercuri, 14 mai, iar vineri, 16 mai, Teatrul Național de Operetă "Ioan Dacian" București prezintă, în premieră la Constanța, producția "Broadway", un spectacol despre care critica de specialitate a vuit odată cu lansarea lui.
"Broadway-București", spectacol al cărui buget se ridică la aproape 100.000 de euro, cuprinde fragmente din musicalurile americane "Cabaret", "Show Boat", "Cats". La spectacol au lucrat șapte regizori români, Alexandru Tocilescu, Beatrice Rancea, Ion Caramitru, Radu Afrim, Radu Alexandru Nica, Cornel Todea și Răzvan Dincă, care semnează, fiecare, câte două dintre fragmente. Doina Levintza a realizat cele 150 de costume și 120 de perechi de pantofi folosite în show. Distribuția este numeroasă, printre cei care vor evolua numărându-se Răzvan Mazilu, Crina Matei, dar chiar și Daniela Vlădescu.
Programul festivalului de la Constanța mai cuprinde "Aida", pe 25 mai, un concert al tinerilor artiști ai Facultății de Arte, o gală de balet cu vârfurile de la "Oleg Danosvki", dar și "Boema", pe 31 mai. De asemenea, Studio "Danubius", din Bulgaria, prezintă, pe 28 mai, opereta "Vocea umană" și "Povestea soldatului", iar baletul israelian aduce, la Constanța, "Romeo și Julieta", pe 3 iunie.
Prima premieră a ediției este opereta "Lysistrata", de Gherase Dendrino, programată pe 21 mai.
Din distribuție fac parte Stela Sîrbu, Daniela Vlădescu, Mădălina Diaconescu, Daiana Gavrilescu, Garofița Hudema, Elena Rotari, Paul Lăzărescu, Valentino Tiron și Anton Zidaru, din București ș.a.
Este vorba despre o comedie adresată în special comunității grecești din Constanța.
Totodată, compania de balet "Oleg Danosvki" prezintă, pe data de 6 iunie, premiera "Harlequiniana", pe muzica lui Donizetti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7217 secunde