Berlusconi își face reapariția pe scena politică

116
Berlusconi își face reapariția pe scena politică - berlusconi960x720136756203113802-1390296188.jpg

Articole recomandate

Deși era considerat mort din punct de vedere politic, Silvio Berlusconi și-a făcut reapariția. Condamnat pentru fraudă fiscală și expulzat din Senat, 'Il Cavaliere' joacă din nou un rol-cheie în politica italiană. S-a întâmplat cu prilejul unei întâlniri istorice cu noul secretar al Partidului Democrat (PD, centru-strânga), Matteo Renzi și primar al orașului Florența, văzut ca noua speranță a stângii italiene, notează marți ziarul ABC.


Renzi l-a primit pe Berlusconi pentru a semna un acord privind reforma electorală. A fost o întâlnire istorică, având în vedere că Il Cavaliere a intrat pentru prima dată în sediul național al PD. Dar a fost și o întâlnire controversată, deoarece premierul italian, Enrico Letta, care face și el parte din PD, nu a fost de acord cu gestul lui Renzi. Este adevărat că Berlusconi a fost primit cu proteste de unii militanți ai stângii, care au aruncat cu ouă în mașina cu care a venit.


Întâlnirea dintre Renzi și Berlusconi a fost înconjurată de o amplă tensiune politică și de o extraordinară polemică în rețelele de socializare, cu o Italie complet divizată. Militanții Partidului Democrat au considerat o profanare faptul că dușmanul lor politic de 20 de ani, 'omul negru' al dreptei italiene și un condamnat pentru o infracțiune gravă, a intrat în sediul lor, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6192 secunde