Blenis și Niculescu rămân condamnați pe viață

365

Articole de la același autor

Ștefan Niculescu și Shyti Blenis rămân condamnați pe viață. Asta au decis, ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța, confirmând sentința dată de instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța. Decizia nu este încă definitivă, ea mai putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Cei doi au fost judecați pentru că i-ar fi ucis pe membrii familiei Ion, respectiv soții Alexandru și Lucreția și fiica minoră Amalia - Victoria, de opt ani, din Mangalia, după care au îngropat cele trei cadavre. Potrivit expertizei medico-legale, fetița a fost îngropată de vie, aspect care face și mai oribilă fapta comisă de către cei doi.
Trupurile soților Ion au fost găsite îngropate în liziera din apropierea localității 23 August, fiind depuse în aceeași groapă unul peste celălalt. Corpul fetiței a fost găsit în pădure la Valu lui Traian.
Tot în sarcina celor doi se reține că, pe data de 1 iunie 2004, au sustras din locuința familiei Senan și Sevinci Abibula, circa 100 grame bijuterii din aur, 4.600 dolari, 100 euro și 34 milioane lei vechi, trei ceasuri de mână și două telefoane mobile.
În privința martorului principal, Todri Albion, anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru că el ar fi fost constrâns moral, iar ulterior a înlesnit arestarea celor doi principali suspecți ai triplului asasinat.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța i-au reaudiat pe cei doi inculpați, dar și pe mai mulți martori propuși în apărare.
Blenis și Niculescu au dat, ca și până acum, vina unul pe celălalt. Dar odată ce Niculescu a recunoscut că, de frica lui Blenis, a participat la comiterea crimelor, albanezul s-a declarat, în continuare, nevinovat.
Astfel, în fața magistraților, avocații lui Niculescu au solicitat o pedeapsă mai mică, respectiv de 18 ani de închisoare, iar în ceea ce-l privește pe Blenis, avocata sa a cerut achitarea, susținând că el este nevinovat.
Numai că, pentru a doua oară, magistrații au dat pedeapsa cea mai grea care poate fi acordată potrivit legilor româ-nești. Rămâne totuși întrebarea: aceasta compensează în vreun fel luarea a trei vieți nevinovate, cu un sadism ieșit din comun? Dacă privim din perspectiva rudelor familiei Ion, nicio pedeapsă nu este suficientă pentru a suplini pierderea lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6657 secunde