BNP Paribas desființează 1.600 de locuri de muncă în Ucraina, din cauza crizei

57
BNP Paribas desființează 1.600 de locuri de muncă în Ucraina, din cauza crizei - bnpparibas-1395682638.jpg
BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franța, va desființa până anul următor 1.600 de locuri de muncă la subsidiara din Ucraina, dintr-un total de circa 7.000, în contextul tulburărilor interne și conflictului țării cu Rusia, transmite Mediafax.ro.
"Banca, pe cât este posibil, funcționează", a declarat directorul general al BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafe, referindu-se la subsidiara ucraineană, PAT Ukrsibbank, potrivit Bloomberg.
Principala preocupare a băncii franceze în ultimele două săptămâni în Ucraina a fost să asigure siguranța angajaților, a spus el.
Ukrsibbank avea un sold al creditelor de 1,6 miliarde de euro la sfârșitul anului 2013, în scădere de la 1,8 miliarde de euro cu un an înainte. Banca va continua să se adapteze situației, iar soldul creditelor va păstra probabil trendul de scădere, a notat Bonnafe.
Banca franceză avea 7.155 de angajați în Ucraina la sfârșitul anului 2013, mai mulți decât la divizia din Marea Britanie, potrivit raportului anual. Anul trecut Ukrsibbank a închis 84 de sucursale, iar în prezent are circa 500 de unități.
Veniturile obținute de bancă în Ucraina s-au situat la 161 milioane de euro în 2013. BNP a cumpărat 51% din Ukrsibbank în 2006 și deține în prezent circa 85% din acțiuni. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare controlează restul acțiunilor.
Rusia a anexat săptămâna trecută Crimeea, după ce populația regiunii ucrainene a votat prin referendum secesiunea de Ucraina și alipirea la Rusia. Decizia Moscovei a astras noi sancțiuni din partea statelor occidentale.
Cele mai dure sancțiuni au fost impuse de SUA. De asemenea, președintele american Barack Obama a semnat un ordin prin care pot fi introduse noi sancțiuni împotriva Rusiei, în domenii precum serviciile financiare, energie, metale și minerit, apărare și inginerie.
Liderii mondiali s-au reunit luni la Haga pentru a discuta despre Ucraina, pe fondul temerilor provocate de tensiunile dintre Rusia și Ucraina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4269 secunde