Concurs Botezul copilului

2454

Articole de la același autor

Potrivit tradiției creștine, botezul este taina inițierii creștine, adică poarta de intrare în creștinism sau taina fundamentală și indispensabilă pentru mântuire, prin care omul renaște pentru viața spirituală, adică devine membru al Bisericii lui Hristos.
Pentru cei care nu știu, prima parte a slujbei Botezului constă în sfințirea apei din cristelniță. Urmează ungerea copilului cu untdelemnul bucuriei pe frunte, pe piept, la mâini și la picioare, iar al treilea și cel mai important moment este scufundarea de trei ori a pruncului în apă.

Nașul, părintele spiritual al bebelușului
Tradiția spune că acest impresionant eveniment trebuie să aibă loc numai în Biserică, iar nașul de botez să fie creștin ortodox.
Chiar dacă în viață intervin tot felul de situații neprevăzute, în niciun caz părinții copilului nu trebuie să fie nași de botez.
Rolul nașului este esențial pentru cel botezat, el fiind părintele spiritual, alături de părinții naturali.
Iată și obligațiile care-i revin cu această ocazie: să cumpere un trusou cu hăinuțe, lumânarea de botez - care va fi decorată în funcție de sexul copilului -, pânza albă în care va fi scos bebelușul din apă, plus fașa, mărturii de pus în pieptul invitaților, săpun și prosop pentru preot, ulei.
Tot nașii plătesc taxa de botez, iar părinții, potrivit tradiției, trebuie să le ofere un cadou.

Băița de-a doua zi
Un alt moment emoționant este și cel al scăldătoarei, care se face în ziua următoare botezului, când nașii aduc finuțului alte hăinuțe. Tot ei pun în cădiță tot felul de ingrediente: grâu, argint, miere, ou, flori, busuioc etc., iar după baie, vor unge copilul cu uleiul sfințit adus de la botez.
Tradiția spune că apa în care a fost scăldat copilul a doua zi să se pună la rădăcina unui copac.
Indiscutabil, organizarea cu succes a unui astfel de moment, unic în viață, cere multă muncă și organizare. De aceea, având în vedere faptul că bebelușul vă ocupă foarte mult timp, iar evenimentul presupune stăpânirea multor detalii, ideal ar fi să apelați la o firmă care să-și folosească toată experiența pentru ca dumneavoastră și invitații dumneavoastră să vă simțiți excelent în ziua absolut specială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8829 secunde