Bruxelles-ul încurajează Parisul să anuleze restricțiile impuse romilor

188
Bruxelles-ul încurajează Parisul  să anuleze restricțiile impuse romilor - tigani-1345725291.jpg
Comisia Europeană a salutat anunțurile Guvernului francez cu privire la integrarea romilor, încurajând Franța să "anuleze toate restricțiile aflate în continuare în vigoare, cât mai repede posibil".

Comisia, care a îndemnat Parisul să adopte măsuri concrete destinate ameliorării situației romilor, "salută anunțurile Guvernului francez", într-un comunicat al purtătorului său de cuvânt, Olivier Bailly.

"Felicităm starea de spirit foarte constructivă a Guvernului francez în căutarea unor soluții adecvate, dar și voința de a coopera cu Comisia și alte state membre ale Uniunii Europene", se arată în comunicat.

Guvernul francez a anunțat, miercuri, că a decis să slăbească constrângerile asupra accesului romilor la locuri de muncă, dar a subliniat că, în cazul evacuărilor unor tabere ilegale, deciziile justiției vor continua să fie aplicate.

Între deciziile adoptate în vederea ameliorării situației romilor se află inclusiv una cu privire la facilitarea inserției prin muncă, a declarat Cécile Duflot, ministrul Locuinței, la finalul unei reuniuni interministeriale.

Va fi vorba totodată despre supri-marea taxei "datorată de angajatorii acestor persoane" Oficiului francez pentru Imigrație și Integrare (OFII) și despre o extindere "foarte importantă a meseriilor la care pot să aibă acces", a adăugat ea.

"Reuniunea de miercuri constituie o etapă importantă pentru integrarea romilor", apreciază Comisia, care încurajează Franța să anuleze toate restricțiile aflate încă în vigoare cât mai repede posibil.

v v v

Matignonul a precizat, într-un comunicat, că "Guvernul va examina, în urma unor discuții cu statele vizate (România și Bulgaria), ipoteza unei anulări anticipate a măsurilor tranzitorii care restrâng accesul romilor pe piața franceză a muncii, în comparație cu alți cetățeni comunitari". Aceste măsuri se aplică până la sfârșitul lui 2013.

În plus, Comisia Europeană se declară pregătită să susțină Guvernul francez în vederea unei mai bune încadrări a condițiilor în care sunt desființate taberele de romi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde